Mijn kunstzinnige loopbaan begon in 1980 in Utrecht. Later in Zeist op de “De Werkschuit” volgde ik cursussen in steenhouwen en model boetseren. Op ”Artibus” in Utrecht maakte ik ook kennis met schildertechnieken, en uiteindelijk heb ik daarvoor gekozen omdat, het spel met kleur, en ruimtelijkheid creëren op een plat vlak, mij meer boeide dan het ruimtelijk werken met steen. In 2006 heb ik mijn baan opgezegd om nog meer te kunnen schilderen.Mijn schilderthema’s zijn divers, verstilling in een landschap, uitvergrote onderwerpen die vervreemding oproepen, fabrieken, oude gebouwen in een desolate omgeving. De natuur geeft mij dagelijks beelden die geschilderd mogen worden. Ik heb mij ook een periode verdiept in het werk van Michelangelo in de Sixtijnse kapel. De studies die ik daarvan maakte heb ik vrij geïnterpreteerd.

Trineke de Jong – schilderijen (olieverf)
T: 0623221608