Ik onderzoek en zoek de grenzen op wat mogelijk is, combineer diverse technieken en pas dat toe in mijn glaskunst.
Glas is het materiaal waar ik mee experimenteer. Ik ben in 2013 begonnen met het leren omgaan met Glas in Lood bij Atelier “de Witte Raaf” in Amersfoort. Geen standaard ramen, maar vrije creaties. In 2018 ben ik gaan experimenteren met het fusen en casten van glas bij kunstcentrum Collage in Hoevelaken. Beide technieken pas ik toe in combinatie met Glas in Lood.
In 2020 ben ik samen met Arrie Huygen in Hoevelaken gestart in het maken van vazen (draping). Bij kunstcentrum Collage geven wij daar ook workshops in.
In september 2020 ben ik begonnen met de opleiding Glaskunst bij het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) in Mechelen België. In het eerste jaar met name kennis en vaardigheden opgedaan in het koud bewerken van glas. Daarnaast ontwikkel ik mij tot glasblazer. Mijn kennis en vaardigheden pas ik toe in mijn eigen werk. Dit heeft zich vertaald in nieuwe inzichten en nieuwe creaties in kunst.  
 
Herman Julsing – Glaskunst
Bijenvlucht 8, 3871 JJ Hoevelaken
T: 06 53327978

a-herman-julsting
b-herman-julsting
c-herman-julsting
d-herman-julsting
e-herman-julsting
f-herman-julsting
g-herman-julsting
i-herman-julsting
j-herman-julsting
k-herman-julsting
a-herman-julsting b-herman-julsting c-herman-julsting d-herman-julsting e-herman-julsting f-herman-julsting g-herman-julsting i-herman-julsting j-herman-julsting k-herman-julsting