Van jongs af aan teken en schilder ik graag, het is mijn passie de schoonheid of juist disharmonie, die ik zie en beleef op doek en papier vast te leggen. Mijn voorkeur gaat uit naar landschappen, bloemen, modellen, stillevens, dieren of gekke onderwerpen die de fantasie prikkelen. Een korte periode heb ik abstract geschilderd, maar het figuratieve schilderen bevalt me beter. Mijn werk is kleurrijk. Ik hou van krachtige soms contrasterende kleuren, maar ben altijd op zoek naar balans en een soort verstilling in mijn afbeelding op het doek. Het exact en precies schilderen gaat mij goed af, maar ik zoek de laatste jaren steeds meer naar een lossere stijl van schilderen en zoek meer de vrijheid in het hanteren van het penseel.

1-Ellen-Diels
2-Ellen-Diels
3-Ellen-Diels
4-Ellen-Diels
5-Ellen-Diels
6-Ellen-Diels
7-Ellen-Diels
8-Ellen-Diels
9-Ellen-Diels
10-Ellen-Diels
11-Ellen-Diels
12-Ellen-Diels
13-Ellen-Diels
1-Ellen-Diels 2-Ellen-Diels 3-Ellen-Diels 4-Ellen-Diels 5-Ellen-Diels 6-Ellen-Diels 7-Ellen-Diels 8-Ellen-Diels 9-Ellen-Diels 10-Ellen-Diels 11-Ellen-Diels 12-Ellen-Diels 13-Ellen-Diels

In 1985 ben ik in Amersfoort komen wonen om Creatieve Therapie te studeren en vanaf 1988 heb ik op het Grafisch Lyceum in Utrecht gezeten en heb daarna een aantal jaar in een drukkerij gewerkt. Vanaf 1986 ben ik cursussen gaan volgen op de Appelmarkt. Allereerst heb ik een paar jaar schilderlessen voor model en portret gevolgd bij Jan Ros. Daarna heb ik vele jaren schilderlessen voor gevorderde gevolgd bij Scholen in de Kunst, eerst bij Gerrie Kraan en later bij Anne Marie Spijker. Momenteel werk ik zelfstandig met 6 andere kunstenaars in een soort vrije academie, waar we soms samen een model inhuren om portret of naaktmodel te schilderen. Maar meestal werken we zelfstandig aan onderwerpen die ons interesseren.
Ik heb 35 jaar met plezier in Amersfoort gewoond. Inmiddels woon ik in het landelijke Achterveld, de drukte van de stad achter me gelaten en geniet van de rust, de vele vogels en de eekhoorn in mijn achtertuin.

Heb je interesse in mijn werk en zou je iets willen kopen of nog andere werken zien, dan mag je me bellen.

Ellen Diels – Schilderijen op doek met acryl en olieverf
T: 0625330645