In de loop der jaren heb ik mij ontwikkeld als kunstenares in meerdere disciplines. Vooral de knipkunst is een bijzondere techniek die ik in verschillende varianten toepas en het portretteren “en profil” in het bijzonder.

Met veel plezier heb ik in meerdere landen opgetreden als profiel knipster en –zaagster.  Het met de decoupeerzaag uitzagen van silhouetten uit hardboard zorgt voor het nodige extra spektakel tijdens zo’n optreden. Die manier van portretteren heb ik zo’n 25 jaar geleden bedacht om een optreden nog een extra dimensie te geven.. 

Naast knipkunst-technieken maak ik tekeningen en portretten en grafisch gericht werk. Het gaat dan om ragfijne kunstwerken. 

Ik ben een expressieve persoonlijkheid, eigenzinnig en verrassend,  en binnen die context heb ik verschillende typetjes gespeeld en ook 36 jaar internationaal als clown August opgetreden, o.a. in Frankrijk, Nederlandse Antillen, Duitsland, België en Nigeria.

Exposities had ik in diverse musea en galeries in Nederland, in Duitsland, Denemarken en België. 

Van al die kunstzinnige activiteiten heb ik mijn beroep kunnen maken. 

Sinds dit jaar (2020) ben ik als nieuw lid bij Artiplu toegetreden. Ik hoop nog jarenlang actief te kunnen zijn als kunstenares.

Joke Kooi – Silhouet knippen, tekeningen, grafisch ontwerp
T: 06 51395002 / 033 4556912

matroos-met-liefje-1
winterbos
ontwerp-datingbureau
meisjesprofiel
matroos-met-liefje-2
boom-met-hekken
boerderij-met-hooiberg
mand-met-hortensias
koetsier
vaas-met-bloemen
dancing-queen-2
dancing-queen-1
naakt
bruidspaar-1
waterlandschap
bruidspaar-2
catwalk
matroos-met-liefje-1 winterbos ontwerp-datingbureau meisjesprofiel matroos-met-liefje-2 boom-met-hekken boerderij-met-hooiberg mand-met-hortensias koetsier vaas-met-bloemen dancing-queen-2 dancing-queen-1 naakt bruidspaar-1 waterlandschap bruidspaar-2 catwalk